TREČIOJI VIETA LRT PROJEKTE „VARIO AUDRA”!!!

Nuo rugsėjo mėnesio LRT televizijos eteryje skambėjo griausmingi varinių pučiamųjų orkestrų koncertai – skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių muzikantai varžėsi projekte „Vario audra“. Penktadienio vakarą projektas pasiekė superfinalą, kuriame tiesioginės transliacijos metu  Rūdiškių „Valery Brass” pučiamųjų orkestras iškovojo trečiąją vietą!!!12440705_1153015421377813_3719986048430172180_o

Ir tai prilygo didžiausiam sprogimui! Rūdiškiečiai – geriausi tarp geriausių šalies pučiamųjų orkestrų!!!

Projektui įsibėgėjus greitai tapo akivaizdu, kad miestų dydis jų orkestrų sėkmės tikrai nelemia. Vienais iš lyderių greitai tapo Rūdiškių miestelis, kurio orkestras, koncertavęs kartu su Vaida Genyte, projekte buvo ir jauniausias – didžioji dalis narių vis dar yra moksleiviai, o jauniausiam pūtikui – vos devyneri metai.

Finale su Rūdiškių „Valery Brass“ orkestru varžėsi Pajiešmenių „Brass“ orkestras su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Vilniaus universiteto „Oktava“ – su Edgaru Lubiu, Pabradės fanfarinis orkestras – su grupe DAR, S. Šimkaus  konservatorijos orkestras – su Violeta ir Viliumi Tarasovais, bei specialiai projektui suburtu orkestru „Vario kirtis“ su Vilija Matačiūnaite.

Galime džiaugtis ir didžiuotis, pergalė buvo pasiekta begalinio pasišventimo šiam konkursui ir meilės muzikai dėka.

Ačiū mokyklos vadovams, pedagogams, orkestro vadovui, vokaliniam ansambliui „Svajonėlė,” dainininkei Vaidai Genytei, trimito virtuozui Valerijui Ramoškai, mažiesiems muzikantams ir jų tėveliams, ir gausiai, entuziastingai fanų komandai! Ačiū visiems, kurie skambino ir palaikė „Valery Brass”. Mes laimėjome!!!