LAIMĖJIMAS TARPTAUTINIAME KONKURSE

Ascoltate-skrajute-20172017 m. balandžio 10 – 12 dienomis Kaune vyko didžiulė akordeono muzikos šventė – J. Gruodžio konservtorijoje vyko XII – asis tarptautinis akordeonistų konkursas „ASCOLTATE 2017″, kuriame buvo kviečiami varžytis įvairaus amžiaus akordeonistai solistai, įvairių sudėčių ansambliai bei akordeonistų orkestrai.

Konkurso dalyviai pagal savo amžių bei atliekamos muzikos žanrą buvo suskirtyti į įvairias kategorijas, o jų pasirodymus stebėjo bei vertino tarptautinė Jury

A5 kategorijoje (dalyviai gimę 2000 – 2001 m.), kurioje varžėsi 21 konkursantas iš Lietuvos, Latvijos bei Baltarusijos, dalyvavo ir mūsų mokyklos 7 klasės akordeono specialybės mokinys Matas Sabaliauskas (mokytojas Romas Morkūnas). Atlikęs sudėtingą klasikinės muzikos programą, sulaukė ne tik gausių žiūrovų aplodismentų, bet ir komisijos aukštų balų – jam skirta II-oji vieta !!!

Verta pasidžiaugti, kad būdamas dar muzikos mokyklos mokinys, Matas sėkmingai varžosi su konservatorijų auklėtiniais, savo grojimo lygiu nenusileidžia bei už savęs palieka ir užsienio šalių akordeonistus.

Lai būna tai geras bei užkrečiamas pavyzdys ir kitiems jauniesiems muzikos atlikėjams.